Sikkerhed

Vi tager sikkerhed, fortrolighed og ydelse alvorligt

Datacentrene

Jeres data er i gode hænder, hvis I vælg­er en hostingløsning hos Green Volcano. Vores servere ligger i professionelt drevne datacentre i Island, som er certificerede efter internationale standarder (ISO 9001 og ISO 27001).

Datacentrene overvåges døgnet rundt og er behørigt sikret mod strømsvigt og tab af data. Der tages dagligt backup.

Af andre kunder i datacentrene kan nævnes NATO, Islands regering og VISA Island.

Serverne

Serverne er virtuelle Linux-maskiner, hvor kun godkendt personale har adgang til administrationen. Ydelse og kapacitet på serverne kan skaleres efter behov.

Serverne holdes løbende opdateret og scannes for evt. sikkerhedsproblemer. Serverne er beskyttet af firewalls på flere niveauer.

Ingen langsomme hjemmesider her...

Datacentrene er forbundet med multiterabit kabler til både Europa og USA, hvilket sikrer lave responstider. Der er en minimal forsinkelse i load-tid på omkring 80 ms (80 tusindedele af et sekund). pga. afstanden. Dette er dog ikke noget man vil mærke - 80 ms. er under 4% af de ca. 2,5 sekunder, som det typisk tager at hente en webside.

Fortrolighed

Der kommer hele tiden strammere krav på databehandlingsområdet. Arbejder du f.eks. i en virksomhed, hvor I lagrer kontaktoplysninger eller andre personoplysninger i "Skyen", skal I være opmærksomme på, at der er kommet begrænsninger ifht, hvordan I må lagre disse data uden for EØS-lande (EU + bl.a. I­sland).

https://www.datatilsynet.dk/erhverv/tredjelande/overfoersel-til-tredjelande/

Læs mere under privatlivspolitik.

En ting er dog sikkert - Island er blandt de bedste steder i verden at sikre sine data mod nysgerrige øjne takket være deres ambition om at være et "helle" (eng: "safe haven") for fortrolig data. Læs mere om "Island Modern Media Initiative" på Wikipedia.

Vulkaner og hosting - er det ikke en dårlig cocktail?

En uafhængig vurdering af dette spørgsmål kan man finde i Cushman og Wakefields Data Centre Risk Index fra 2013, hvor Island ligger højt på listen over anbefalelsesværdige datacenterplaceringer.

Herudover kan man pege på det amerikanske risikoanalyse-institut RMS med over 1200 ansatte, som har valgt at bruge det samme datacenter som Green Volcano til deres krævende model-beregninger. Og de lavede selvsagt en risiko-analyse inden de lagde deres cloud-hosting i et område med vulkansk aktivitet, inden de tog beslutningen om at flytte derop. Udfaldet var positivt, som man kan læse her: Cloud Computing Magazine, 4. kvartal 2013.

Datacentrenes strømforsyning er sikret mod strømsvigt i flere led og vi tager selvfølgelig dagligt backup af jeres data.

99% oppetid garanteret

Vi garanterer at vores servere er online mindst 99% af tiden.